Puolentoista vuoden ajan SelectaDNA turvamerkintä on ollut saatavilla Suomessa. Yhden merkinnän hinta on reilusti alle 2 €. Perusmerkintäpakkauksella – 8 ml – voi tehdä noin 50 turvamerkintää.

Erityisesti nyt kun pyöräily- ja veneilykausi on alkamassa, on syytä tehdä turvamerkinnät pyöriin, veneisiin, perämoottoreihin ja veneilyvälineisiin.

Yksistään pyörien, veneiden ja perämoottoreiden varkauksista aiheutuu vuosittain miljoonien eurojen vahingot. Kannattaa torjua rikollisuutta turvamerkitsemällä omaisuutta.

Tähän asti Suomen markkinoilta on puuttunut innovatiivinen synteettiseen DNA -ratkaisuun perustuva SelectaDNA turvamerkintämahdollisuus. Nyt kotitalouksissa voidaan merkitä elektroniset laitteet, taide- ja antiikkiesineet, polkupyörät, perämoottorit, moottoripyörät, moottorikelkat eli lähes kaikki tunne- ja taloudellista arvoa omaavat esineet. SelectaDNA turvamerkintä soveltuu erinomaisesti myös yritysten omaisuuden merkintään.

Turvamerkintä tehdään ilman kaiverruksia ja pelkoa siitä, että esine vahingoittuisi. Merkintä kiinnittyy lujasti ja pysyy vaikeissa olosuhteissa vähintään viisi vuotta. Merkittyyn esineeseen kiinnitetään turvamerkinnästä ilmoittava tarra. Esineen tiedot tallennetaan turvalliseen ja ilmaiseen omaisuusrekisteriin, josta ei aiheudu vuosi tai kuukausimaksuja.

Koska kysymyksessä on DNA-perusteinen turvamerkintä, se tarkoittaa, että jokainen merkintäpullo sisältää ainutkertaisen DNA-koodin. Poliisi voi koodin perusteella etsiä rekisteristä esineen omistajan yhteystiedot ja palauttaa esineen omistajalleen.

SelectaDNA -merkintä on käytössä 40 valtiossa. Turvamerkintä on kansainvälinen ja omaisuuden palautuksia voidaan toteuttaa myös ulkomailta.

Teknologia on kehitetty englantilaisessa turvallisuusalan yhtiössä ja valmistetaan hollantilaisessa laboratoriossa.

Lisätietoa SelectaDNA turvamerkintätuotteista osoitteessa www.secveto.fi.

Yhteyshenkilöt

Jyri Urm, jyri.urm@seveto.fi
Reijo Hyytiäinen, reijo.hyytiainen@secveto.fi