Tuloverolain 64 § muutos tuli voimaan 1.1.2021. Lainkohdassa säädetään työsuhdematkalipun ja polkupyöräedun verovapaasta enimmäismäärästä.
Verohallinto on antanut ohjeen: Luontaisedut verotuksessa (kohta 12 polkupyöräetu) ja päätöksen: Verohallinnon päätös vuodelta 2021 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontaisetujen laskentaperusteista (27 § polkupyöräetu).
Ohjeen ja päätöksen yksityiskohtaisiin sisältöihin voi tutustua osoitteessa www.vero.fi.
Työnantajat tukemaan hyvinvointia
Työnantaja tue työntekijäsi hyvinvointia ja anna hänelle työsuhde-eduksi sähköpyörä. Työntekijä voi käyttää pyörää sekä työmatkoihin että vapaa-aikana tapahtuvaan liikuntaan.
Ulkona tapahtuva liikunta auttaa työntekijää jaksamaan nykyisessä kiireisessä ja paineisessa työelämässä ja tähän on polkupyörä erinomainen väline. Lisäksi polkupyörän käyttö on ympäristöystävällistä.
Työnantajalla ovat vaihtoehtoina joko hankkia pyörä omistukseensa ja antaa se työntekijälle tai tarjota pyörä työntekijälle leasing-sopimuksen kautta.
Polkupyöräetuun luetaan kuuluvaksi myös siihen kiinteästi kuuluvat varusteet kuten valot, lukitus ja nastarenkaat. Pyöräilykypärä luetaan kuuluvaksi polkupyöräetuun vaikka se ei olekaan pyörän varuste.
Työntekijälle annettu polkupyöräetu on verovapaata tuloa, mikäli vuosittainen kustannus on enintään 1 200 euroa.
Huomattava, että verovapaa polkupyöräetu koskee ainoastaan polkupyörää, ei esimerkiksi sähköpotkulautaa.
Arvokas investointi on hyvä suojata
Työnantajan tai leasing-toimittajan kannattaa turvamerkitä pyörä. Erinomainen turvamerkintäaine tähän tarkoitukseen on SelectaDNA. SelectaDNA merkintä sisältää yksilöllisen synteettisen DNA-koodin, jonka avulla pyörän oikea omistaja tarvittaessa voidaan selvittää.
Merkintä on nopea ja helppo tehdä ja se säilyy vaikeissakin olosuhteissa vähintään viisi vuotta. Merkintä ei vahingoita merkittävää pintaa millään tavalla.
Yhdellä 8 ml merkintäpakkauksella voi tehdä noin 50 merkintää. Turvamerkintä on lähes näkymätön ja se todennetaan UV-valolla.
Työnantaja voi itse merkitä työntekijöilleen antamansa pyörät ja leasing-yritys voi merkitä työnantajayritykselle luovuttamansa pyörät. Näin työnantajalle muodostuu luettelo työntekijöille luovutetuista pyöristä. Leasing-yrittäjälle muodostuu samalla tavalla luettelo kullekin työnantajalle luovutetuista pyöristä.
Turvamerkinnän tekemisen jälkeen merkityn pyörän ja omistajan tiedot kirjataan korkeat turvallisuusvaatimukset täyttävään omaisuusrekisteriin.
Ota yhteyttä: info@secveto.fi
Katso SelectaDNA -tuotteita: www.selectadna.fi